Happy New Hair !

 Actrice Nyira Hens in de rol van proefkonijn voor Carol’s Daughter’s gespecialiseerde haarverzorging aan huis.

Behandeling afrohaar Haartype Nyira: Natuurlijk afrohaar Type 4C

Als creatieve duizendpoot en bezielster van : ‘Rwanda en zoveel meer’  is er geen tijd om uren aan de slag te gaan met appelazijn, baking soda, avocado’s, eieren en wat nog allemaal om het haar op een natuurlijke wijze te wassen en te verzorgen.

Behandeling afrohaarKeep it simple : Herstellende shampoo met Monoi olie, Voedende conditioner,  100% Pure kokosolie

Het haar wordt met een herstellende, voedende shampoo ofte Carol’s Daughter Monoi Sulfate-Free Shampoo gewassen, gevolgd met een rijke leave-in conditioner zoals Carol’s Daughter Hair Milk Leave-In Moisturizer. Eens het haar gedroogd is, wordt er nog wat pure kokosolie op de droge haarpunten aangebracht et voila.

Deze haarverzorging bestaat uitsluitend uit hoge concentraties waardevolle ingrediënten voor droog en beschadigd haar en bevat geen goedkope bestanddelen of schadelijke chemische toevoegingen. Lees geen sulfaten, geen siliconen, geen parabenen , geen kleurstoffen, zonder petrolatum, zonder minerale olie.

Tips voor Nyira

  • Dear Nyira, na 10 jaar mogen de haarpunten zowaar eens bijgeknipt worden 😉
  • Zorg je ervoor dat je haar tijdens het wassen al verzorgd wordt en niet uitdroogt door detergenten/sulfaten? Deze onttrekken de schaarse natuurlijke oliën aan je haar. Je haar heeft veel vocht en verzorging nodig dus een shampoo met siliconen die een laagje rond je haar vormen en alle toevoer van verzorging afsluiten zijn ook een no-no.
  • Na het spoelen van je haar dep je het zacht droog met een oude t-shirt. Als een bezetene droogwrijven met een ruwe handdoek is niet bepaald een goed plan. Afrohaar is immers het meest kwetsbare van alle haartypes en eens nat, wordt het nog makkelijker beschadigd. Een oude katoenen t-shirt is zacht  voor je haarschubben en zal niet alle vocht uit je haar absorberen. Afrohaar heeft water nodig!
  • Beloof me steeds een leave-in conditioner te gebruiken. Zo bevat de gebruikte Hair Milk bevat naast  Shea Boter, Cacao Boter, Sojaboon Olie en Amandelolie voor een intense en verzachtende hydratatie, ook Agave Nectar en Natuurlijke Glycerine. Deze twee laatste zorgen ervoor dat je uitgedroogde krullen het toegevoegde vocht/water in je haar vasthouden. Het loont om voor goede, verzorgende ingrediënten te kiezen. U zal zien.
  • Hoera! Nyira is een Healthy Hair Butter for Dry, Brittle Textured Hair rijker.
    Nu ‘s avonds het haar licht nat maken met water (best moisturizer ‘ever’ voor afrohaar) en het haar instrijken met de haarboter. Maak een aantal vlechtjes en de volgende dag begin je gewoon met glanzende krullen. ‘s Ochtends op bevochtigd of droog haar aanbrengen en je haar gaat moeiteloos glad in een staartje of vlecht. No more frizz! Je haar zal ook zoveel sterker worden door de dagelijkse hydratatie en verzorging. De weg naar lang haar, ligt (ongeveer) voor je open.
  • De haarpunten waar we het eerder al over hadden, krijgen door het kroespatroon van afrohaar amper tot geen voeding van de hoofdhuid. Ze zijn ook het oudste en meest verzwakte deel van het haar. Gelukkig heb je  pure kokosolie staan. Deze olie bevat ongeveer 50% lauric acid en lauric acid bindt zich met de proteïnen in het haar. Kokosolie is dan ook de enige olie waarvan de moleculen klein genoeg zijn om het haar binnen te dringen. De kokosolie kan je op nat en droog haar gebruiken.
Geen reactie's

Geef een reactie